keresés

információk

Szövegírás, tartalomkészítés

A sikeres weboldalak, a hatékony webáruházak elengedhetetlen kellékei a jól megírt, helyesen pozicionált, és az internetes keresők szempontjait éppúgy mint az internetes olvasási szokásokat szem előtt tartó szöveges blokkok, cikkek, szövegek, internetes tartalmak.

Az internetre nem teljesen úgy kell egy szöveget, egy szövegrészletet megírni, mint az offline médiába, a nyomtatott sajtóba, vagy egy céges prospektusba.

Versenyképes tartalom készítése honlapra
Cikk, tartalom készítése egy weboldalra speciális ismereteket is megkíván

.
Milyen tartalomfogyasztási szokásokat kell figyelembe venni a webes tartalmak esetében?

Az internetes olvasási szokások lényegesen eltérnek attól, mint amikor valaki nyomtatott szöveget olvas. Az interneten nem szokás az elejétől a végéig, alaposan végigolvasni a szövegeket, sokkal inkább átfutják a felhasználók a tartalmakat és a kiemelésekről, vizuálisan gyorsan értelmezhető tartalomrészekről tájékozódnak. Amit első látásra fontosnak, relevánsnak találnak ott kicsit lehorgonyoznak, belemélyednek és csak a számukra fontos és számukra átlagos energiabefektetésével emészthető tartalmakat fogyasztják.

Szövegírás és keresőoptimalizálás
Az internetes szövegírás másik fontos szempontja a megtalálhatóság. Az egyes szövegek előállításnál a cikkírónak a keresőoptimalizálás folyamatosan változó szempontjait is figyelembe kell venni. Hiszen az üzemeltető alapvető célja, hogy minél többen olvassák el üzenetét, azok közül akit e téma érdekelhet. A keresőrobotoknak pedig a szöveg mintázatából azonosítaniuk kell tudni, hogy ez a szöveg kinek szól, milyen célközönség számára lehet lényeges. Ha e szempontokat a szöveg író nem ismeri, vagy nem veszi figyelembe, a tartalom nem fog jól szerepelni a keresőkben.

Tartalom feltöltés, a tartalom strukturálása
Amikor egy weboldalra egy cikket, egy írást feltöltünk további fontos szempontokat kell figyelembe vennünk. Egy internetes oldal, egy webes cikk számos alkatrészből állhat: szöveg, szövegkiemelések, képek, képaláírások, táblázatok, hivatkozások, videók, különféle címkék és ezen elemek számtalan kombinációja. Mind az oldal olvashatósága, az oldal keresőkben való teljesítménye alapvetően függ az oldal szerkezetének helyes megválasztásától, a megfelelően alkalmazott tartalmi elemektől és a jól megírt szöveges tartalomtól.

További részletekre kíváncsi?
Megvizsgáljuk egy weboldal ellenőrzés keretében weboldalát?
Szövegírót, cikkírót keres?
Weboldala üzemeltetését szeretné szakemberre bízni?
Vagy csak nincs ideje, hogy rendszeresen frissítse a weboldalt?

 

Kérjen ajánlatot szövegírásra, tartalomkészítésre!
Kérdése van? Küldje el számunkra! Hamarosan megválaszoljuk.


  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám

  Ajánlatkérés, üzenet

  Ellenőrző kérdés:

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük