keresés

információk

Programozz Te is mesterfokon! programozás könyvek

Egy programozási nyelvet sok kreatív feladattal és kitartó gyakorlással lehet csak magas szinten elsajátítani. Az első lépés az elméleti tananyag, az összefüggések és az algoritmusok elsajátítása, majd ezt követi a gyakorlat. Igen ám, de a legtöbb programozás könyv a piacon nagyon kevés gyakorló feladatot tartalmaz, amik nem teszik lehetővé a tanulók problémamegoldó képességének fejlődését. Ezen a problémán próbálnak meg javítani a Programozz Te is mesterfokon! munkafüzetek, amelyek 12 év oktatási tapasztalatával készültek.

Minden feladat mögött van egy cél

A szerző sok időt töltött az ország középiskolásaival és a műszaki egyetemre járó hallgatókkal. Heti rendszerességgel korrepetálta és tanította őket az emelt szintű informatika érettségi programozás feladatának megoldására vagy éppen az egyetemi programozási vizsgák teljesítésére. Ezalatt az idő alatt nagyon sokféle diákkal találkozott, akiket más és más szempontok alapján készített fel. Saját maga találta ki a feladatokat mindenkinek a maga igénye szerint, mert a magyar piacon nem talált olyan programozás könyvet, ami megfelelt volna a felmerülő igényeknek. Mint köztudott, a tanulásban sem vagyunk egyformák, mindenkinek különböző mennyiségű időre és eltérő módszerekre van szüksége a programozási nyelvek elsajátításához. Éppen ezért ezt a sok évnyi tapasztalatot és a diákoknak kiadott gyakorlati feladatokat fűzte egy csokorba a szerző, amivel a kötetek egyfajta hiánypótlóként is szolgálnak a műszaki piacon.

Eddig ehhez hasonló programozás könyvek nem voltak a diákok és a tanárok kezében, ugyanis teljesen az alapoktól építkezve 16 fejezeten keresztül, 330 kreatív gyakorlati feladattal segítik azokat a leendő programozókat, akik szeretnének strukturált (például: Pascal, C, Python) vagy objektumorientált (például: Java, C++, C#) nyelven megtanulni programozni. A kötetekben a feladatokon túl elméleti kérdések, feleletválasztós tesztek és keresztrejtvények is megtalálhatóak. Egyszóval minden olyan fontos dolog, ami szükséges az egyes témakörök alapos elsajátításához.

A munkafüzetekben a feladatok sorrendje is gondosan ki van gondolva. A fejezetek elején könnyebb, pár soros feladatokon keresztül ráhangolódnak a tanulók az adott témakörre, majd a későbbiekben összetettebb feladatok következnek, amik építenek az előzőek tudásanyagára. A fejezetek végén pedig már kifejezetten nehéz, érettségi és egyetemi szintű feladatok sorakoznak. Minden egyes feladat mögött van egy cél vagy egy indok, ami miatt bekerült ezekbe a gyűjteményeke. Éppen ezért a kezdők és a haladók is hasznosan forgathatják őket, hiszen mindenki megtalálja a számára kihívást jelentő programozási feladatokat.

Két kötettel a siker érdekében

Mivel a programozási nyelveknek alapvetően két nagy csoportja van, ezért egy programozás könyv nem mindenkinek elegendő. A strukturált nyelvekhez a Programozz Te is mesterfokon! Munkafüzet I. kötete javasolt, míg az objektumorientált nyelvekhez a Programozz Te is mesterfokon! Munkafüzet II. kötete. Azok, akik első nyelvként tanulják az objektumorientált nyelvet, mindenképpen érdemes megvásárolni az I. kötet is, hiszen az tartalmazza az alapvető elemi feladatokat és algoritmusokat.

További információ: https://programozz-mesterfokon.hu

Jó programozást mindenkinek!